Blog: werk stress, wat nu?

Het E team

“Coaching is die vorm van professionele begeleiding waarbij de coach als gelijkwaardige partner de cliënt ondersteunt bij het behalen van zelfgekozen doelen”. (bron: NOBCO)

Mijn eCcoach is verantwoordelijk voor de geleverde kwaliteit en daarom werken we alleen met gecertificeerde en ervaren coaches.  Onze E coach:

  • Is een zelfstandig beroepscoach is met minstens 5 jaar aantoonbare coach ervaring
  • heeft een geregistreerde coachopleiding of gerichte vakopleiding op minimaal HBO niveau heeft gevolgd
  • is aangesloten bij een beroepsorganisatie zoals NOBCO, LVSC of NOLOC
  • volgt onze interne training in E coaching en E intervisie

Ontmoet hieronder een aantal van onze  e coaches.

Waar gaat jouw energie heen?

LarsWat ik mooi aan dit vak vind, is mensen in beweging krijgen en weer mogelijkheden zien creëren voor zichzelf, voor hun team of binnen hun bedrijf.

Op die manier kan energie die anders verloren, aan andere zaken besteed worden. Dat kan wat mij betreft net zo goed in een online traject als in een wandelsessie; het gaat puur om het feit dat we ontspanning creëren zodat er ruimte ontstaat voor oplossingen. Ik werk daarbij altijd vanuit wat zich aandient in het gesprek zelf en prikkel en daag je uit om daarbij stil te staan.”

 

Hoe gaat het met mij?

JacquelineStel jij jezelf wel eens deze vraag en durf je ook het antwoord toe te laten? Op deze momenten heb je aandacht voor je binnenkant. Even stilstaan bij wat je bezig houdt en reflecteren op wat je nodig hebt. Durf te delen!
Het doet goed om met iemand die je niet kent te sparren of je vraag te delen. Samen komt je vaak verder en het is erg leuk om te doen. Ik hou ervan om als coach samen met jou te onderzoeken wat je verder kan brengen en de online omgeving biedt hiervoor prachtige mogelijkheden. Je hoeft er de deur niet meer voor uit. Mag het een tikkeltje anders  en wordt je graag geprikkeld om meer van jezelf te ontdekken dan gooi ik graag mijn creativiteit in de “strijd”.

 

 Klant bepaalt tempo.

HennyVeel dingen gaan tegenwoordig heel snel. Online een boek kopen? Morgen in huis. Een vakantie boeken? De tickets rollen direct uit je printer.  Een coach-traject via schrijven klinkt daarbij wel wat traag…. En deze traagheid kan juist een voordeel zijn. Je kunt nog eens overlezen wat je geschreven hebt, staat daar nu wel wat je ECHT bedoelt? Je kunt stoppen met schrijven en later weer doorgaan als blijkt dat je ergens wat langer over na wilt denken.De vraag “Waar zit precies je twijfel?” was onlangs genoeg om een heel proces in gang te zetten. Fijn dat ik daar als coach aan bij mag dragen!

 

Geluk of gelijk?

foto Hilde website

Hilde

Een van de leukste dingen vind ik wanneer ik iemand gelijk in het eerste gesprek (of sessie) kan laten ervaren wat de aandacht van coaching teweeg kan brengen. Vooral als mensen in eerste instantie wat afhoudend staan tegenover online coaching. Als ze dan aan het einde van de sessie aangeven dat ze verrast zijn over wat het ze al oplevert, ben ik tevreden. Professionele, persoonlijke aandacht (wat coaching is, in welke vorm dan ook)  is zo krachtig!

Natuurlijk heeft de een meer tijd en vertrouwen nodig om te vertellen waar het om draait, maar toch ervaar ik dat men doorgaans prima in staat is om gelijk naar die inhoud te gaan. Die directheid past ook zeker bij mij. En ik hou van een beetje prikkelen. Laatst vroeg ik een klant: “Wat wil je nu eigenlijk: geluk of gelijk? Zullen we daar het traject op afstemmen?”  Na de eerste “ja, maar” werd het  even stil.  Daarna hebben we een uitstekend traject gedaan.

Copyright © 2014 Coachline